Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Dags för unga att söka sommarjobb

Nu är det dags för grundskoleelever (årskurs 9) och gymnasieelever (årskurs 1 och 2) att söka sommarjobb i Uppsala kommun. Sommarjobb är ett erbjudande som brukar vara populärt och som förra året resulterade i att drygt 2000 ungdomar fick jobb i Uppsala.

Sommarjobb 2021
Sommarjobb

- Det är alltid högt tryck på sommarjobben och mycket glädjande att vi kan erbjuda så pass många sommarjobb i Uppsala. Sommarjobben är jätteviktiga för ungdomarna, de får pröva på arbetslivet och möjlighet att tjäna egna pengar, säger Henrik Jansson, avdelningschef inom arbetsmarknadsförvaltningen på Uppsala kommun.

Corona påverkar även sommarjobben 2021

Sommarjobb erbjuds vanligtvis inom en rad olika yrkesområden, såsom barnomsorg, äldreomsorg, fastighetsskötsel och trädgård, men det finns även jobb inom andra områden. Förra sommaren lyckades kommunen, efter en rejäl kraftsamling, kunna erbjuda lika många sommarjobb som vanligt, och ambitionen är att göra samma satsning i år.

- Vi kommer att göra allt vi kan för att så många som möjligt ska få möjligheten att känna på hur det är att jobba i sommar, säger Henrik Jansson.

Alla ungdomar söker på samma plats

Ansökan till sommaren 2021 är öppen till och med 9 mars. Mer information om sommarjobben och vilka som kan söka finns här på webbplatsen.
Läs mer om sommarjobb.