Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Dags för årets gymnasiemässa

Årets gymnasiemässa blir speciell på många sätt. För första gången hålls gymnasiemässan utomhus, under tak på Studenternas. 29 och 30 september välkomnas elever som ska välja gymnasium till nästa år.

Bild på elever

Gymnasiemässan är till för att guida elever i årskurs nio inför gymnasievalet. Eleverna besöker mässan under skoltid tillsammans med sin klass.

På mässan får eleverna information om gymnasieskolorna och deras program i skolornas olika montrar. Även studie- och yrkesvägledare från högstadiet och kommunens aktivitetsansvar finns på plats för att svara på frågor.

– Då gymnasiemässan ställdes in förra året är det roligt att vi kan anordna en mässa i år, även om det är under enklare former än tidigare år. Det är viktigt att visa upp utbudet som alla gymnasieskolor har för blivande gymnasieelever, säger Outi Ceder, enhetschef på Enheten för samordning och resursplanering på utbildningsförvaltningen. 

En anpassad mässa

På grund av rådande pandemi har anpassningar kring mässan gjorts. En viktig åtgärd för att minska smittspridningen är att arrangeras mässan utomhus. Vanligtvis hålls mässan i november men risken är att vädret blir för kallt både för utställare och besökare, därför är mässan i september istället.

Mässan fördelas på två dagar istället för en dag som tidigare års arrangemang. Alla skolor har blivit tilldelade besökstider för mässan, för att begränsa antalet besökare som befinner sig inom mässområdet samtidigt.

På grund av det rådande läget kan tyvärr inga vårdnadshavare besöka mässan, detta för att begränsa antalet besökare.

Här finns mer information om gymnasiemässan