Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Dags att nominera till det nya Omsorgspriset

Personer som i sitt arbete gör skillnad för någon kan få det nya Omsorgspriset. Fram till 31 mars kan anhöriga, brukare och alla som arbetar på Uppsala kommun nominera en eller flera medarbetare inom kommunens socialtjänst och vård och omsorg. Socialnämnden, äldrenämnden och omsorgsnämnden delar ut priset i sommar.

Omsorgspriset går till en eller flera medarbetare inom kommunens socialtjänst och vård och omsorg som har bidragit lite extra till jämställdhet, delaktighet, god livskvalitet, innovationer och nytänkande.

Nu är det dags att nominera de personer som kan få priset. Priset är äran och 10 000 kronor.

Genom att lyfta framgångsrika exempel vill kommunen stärka yrkesstoltheten och inspirera till innovation och utveckling. Därför delar Uppsala kommun för första gången ut Omsorgspriset till en eller flera medarbetare som har gjort skillnad för någon. Den som blir nominerad ska ha hjälpt en brukare att nå drömmar, peppat till bättre hälsa eller bidragit till bättre livskvalitet.

Omsorgspriset kan gå till personer som arbetar i verksamhet som kommunen driver i egen regi eller i verksamhet som bedrivs av extern utförare.

Socialnämnden, äldrenämnden och omsorgsnämnden har tillsammans tagit fram Omsorgspriset. Totalt är det tre priser; ett pris delas ut från varje nämnd. Priset delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i juni.

Läs mer på www.uppsala.se/omsorgspris

För mer information

Eva Christiernin (S), ordförande i omsorgsnämnden
Telefon: 070-438 88 35
E-post: eva.christiernin@pol.uppsala.se

Kjell Haglund (V), ordförande i socialnämnden
Telefon: 072-395 54 65
E-post: kjell.haglund@pol.uppsala.se

Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden
Telefon: 070-655 40 41
E-post: monica.ostman@bredband.net

Presskontakt
Susanne Järved, pressansvarig Uppsala kommun
Telefon: 018-727 18 78
E-post: susanne.jarved@uppsala.se