Bra placering för Uppsala när tryggheten rankas i landets kommuner

Uppsala hamnar på plats 32 när tryggheten i 288 av landets kommuner rankas av Sveriges Kommuner och Regioner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Det är ett bra resultat och samma placering som vid senaste mätningen.

Förälder och barn som går längst en gata, hand i hand.

Igår, 22 januari, publicerade Sveriges Kommuner och Regioner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap sin rapport Öppna jämförelser: trygghet och säkerhet 2019 .

Även om resultatet (plats 32 av 288) är bra så är vi inte nöjda. Trygghetsarbete är ett av våra högst prioriterade områden och något som vi lägger stort fokus på och kommer fortsätta att lägga fokus på de kommande åren.

I kommunens Mål- och budget 2020, med plan för 2021-2022, finns ett tydligt uppdrag till organisationen om att tryggheten ska öka i hela Uppsala. För detta krävs både långsiktigt och kortsiktigt arbete. Vi arbetar därför både med förebyggande och avhållande åtgärder, så som stöd för ungdomar i utsatta situationer och ordningsvakter och kamerabevakning. Allt sker i nära samverkan med polisen.

Läs om kommunens trygghetsarbete