Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

BMX-show under Trafikantveckan

Trafikantveckan är en upplysningskampanj som äger rum 16–22 september varje år runt om i Europa. Kampanjen vänder sig till förskolebarn, skolelever, arbetsplatser och cykelintresserad allmänhet.

Temat i år är ”Walk with us” och syftet är att få fler att cykla och gå. I Uppsala kommun kommer många skolor att fokusera extra mycket på trafiksäkerhet med olika egna aktiviteter.

Skolor får besök av BMX-cykelshow
Fyra kommunala skolor får besök av Guinessrekordhållaren Andreas Lindqvist och hans BMX-cykelshow. Han kommer att visa möjligt och omöjligt med sin BMX-cykel men också prata trafiksäkerhet. Andreas kommer att ha med sig lustiga cyklar (Alienbikes) som barnen får testa. Syftet med aktiviteten att inspirera barn att hitta glädjen i att cykla och börja röra sig mer. Tider och skolor dit BMX-cykelshowen kommer:

- Måndag 16/9: Liljeforsskolan 15.30-17.30
- Tisdag 17/9: Stordammens skola 15.30-17.30
- Onsdag 18/9: Östra Stenhagens skola 15.30-17.30
- Torsdag 19/9: Storvretaskolan: 15.30-17.30

Under Trafikantveckan startar även en kampanj för att upplysa och inspirera föräldrar att låta sina barn cykla och gå till skolan istället för att bli bilskjutsade. Kampanjen kommer att synas i sociala medier och visas på SF:s lokala biografer. Uppsala är en av flera kommuner i Sverige som kommer att köra den här kampanjen lokalt. 

- Fler ska inspireras att cykla eller promenera, det gynnar klimat, hälsa och trivsel. Vi satsar på förbättrade förutsättningar för att fler barn i Uppsala ska kunna välja att cykla eller gå till skola och fritidsaktiviteter, säger kommunalråd Rickard Malmström (MP).

För mer information