Pressmeddelande

BMX-show under Trafikantveckan

Trafikantveckan är en upplysningskampanj som äger rum 16–22 september varje år runt om i Europa. Kampanjen vänder sig till förskolebarn, skolelever, arbetsplatser och cykelintresserad allmänhet.

Temat i år är ”Walk with us” och syftet är att få fler att cykla och gå. I Uppsala kommun kommer många skolor att fokusera extra mycket på trafiksäkerhet med olika egna aktiviteter.

Skolor får besök av BMX-cykelshow
Fyra kommunala skolor får besök av Guinessrekordhållaren Andreas Lindqvist och hans BMX-cykelshow. Han kommer att visa möjligt och omöjligt med sin BMX-cykel men också prata trafiksäkerhet. Andreas kommer att ha med sig lustiga cyklar (Alienbikes) som barnen får testa. Syftet med aktiviteten att inspirera barn att hitta glädjen i att cykla och börja röra sig mer. Tider och skolor dit BMX-cykelshowen kommer:

- Måndag 16/9: Liljeforsskolan 15.30-17.30
- Tisdag 17/9: Stordammens skola 15.30-17.30
- Onsdag 18/9: Östra Stenhagens skola 15.30-17.30
- Torsdag 19/9: Storvretaskolan: 15.30-17.30

Under Trafikantveckan startar även en kampanj för att upplysa och inspirera föräldrar att låta sina barn cykla och gå till skolan istället för att bli bilskjutsade. Kampanjen kommer att synas i sociala medier och visas på SF:s lokala biografer. Uppsala är en av flera kommuner i Sverige som kommer att köra den här kampanjen lokalt.

- Fler ska inspireras att cykla eller promenera, det gynnar klimat, hälsa och trivsel. Vi satsar på förbättrade förutsättningar för att fler barn i Uppsala ska kunna välja att cykla eller gå till skola och fritidsaktiviteter, säger kommunalråd Rickard Malmström (MP).