Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Ekonomiskt bidrag till lokala aktörer på landsbygden

Uppsala kommun ger årligen ett bidrag till lokala aktörer som verkar för att utveckla landsbygden. Stödets storlek varierar och bestäms utifrån varje aktörs ansökan. Stödets totala storlek är 300 000 kr.

Kvinna och man som samtalar över några dokument

Lokala föreningar, bygdebolag eller andra aktörer som driver demokrati- och utvecklingsfrågor på landsbygden kan söka pengar från Uppsala kommun. Bidraget ska gå till åtgärder som främjar demokrati och gemenskap eller kommunicerar information om landsbygdsfrågor. Sista dagen att skicka in ansökan är den 12 mars.

– Uppsala är Sveriges största landsbygdskommun, vi ska också vara den bästa. Lokala aktörer är avgörande för att vi ska ha en levande landsbygd. Med det här bidraget vill vi stötta deras viktiga verksamhet, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Bidraget kan inte användas till sådant som kommunen redan ger andra stöd för eller till investeringar. Stödets storlek varierar och bestäms utifrån varje aktörs ansökan. Stödets totala storlek för år 2020 var 355 000 kr.

Läs mer om bidraget till föreningar på landsbygden