Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Besök Anselme Boix-Vives på Uppsala konstmuseum

I sommar ställer Uppsala konstmuseum ut 140 färgsprakande verk av den franske konstnären Anselme Boix-Vives (1899-1969).

En målning av blommor i en massa olika färger.

Anselme Boix-Vives (1899–1969) Fleurs de montagne. Gouache på kartong 1964. Collection Julia och Philippe Boix-Vives. Fotograf: Pär Fredin.

Anselme var till en början grönsakshandlare med en vilja att förvandla världen till något bättre. På 1950-talet skrev han flera manifest och uppvaktade världens ledare med sitt fredsbudskap. Det var först vid 63 års ålder som den självlärde Anselme startade sitt konstnärskap. Under de sju sista åren av hans liv målade och tecknade han över två tusen bilder.

För första gången i Skandinavien får vi ta del av Anselmes verk och hans budskap om att skapa fred på jorden i utställningen På besök hos Anselme Boix-Vives.

Utställningen pågår till och med 15 september. Museet har öppet 12.00–16.00 alla dagar 17 juni–11 augusti (även måndagar). Fritt inträde.

Välkommen till Uppsala konstmuseum!

Läs mer om På besök hos Anselme Boix-Vives på Uppsala konstmuseums webbplats.