Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Beslut om delvis distans gäller för Uppsalas gymnasieskolor

Vid regeringens pressträff, torsdag 25 mars, meddelade utbildningsminister Anna Ekström och Folkhälsomyndigheten att de nationella råden om distansundervisning för gymnasiet upphör 1 april. Uppsala kommuns gymnasieskolor kommer fortsätta med fjärr- eller distansundervisning i kombination med närundervisning.

– Den nationella rekommendationen tas bort efter den första april och ansvaret läggs nu på kommunen som huvudman att tillsammans med det regionala smittskyddet fatta beslut om distansundervisning. Det innebär att beslutet som togs 24 mars, om fortsatt delvis distans och närundervisning på de kommunala gymnasieskolorna i Uppsala, fortsatt gäller. Det är också förankrat med smittskyddet, säger Christine Kastner Johnson, chef kommunal gymnasieskola i Uppsala kommun.

Det är stora regionala skillnader i smittspridningen och i Uppsala är det en snabbt ökad smittspridning. För att minska trängseln i skolans lokaler och även inom kollektivtrafiken kommer de kommunala gymnasieskolorna ha fortsatt fjärr- och distansundervisning kombinerat med närundervisning under perioden 5 april till 30 april.

Nyhet om att gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning