Apoteket etablerar kontor och produktion i Uppsala

Apoteket AB kommer att hyra in sig i nya lokaler i Östra Fyrislund. Det står klart efter att företaget slutit ett 15-årigt avtal med Fastighets AB Regio och Reimnor Förvaltning AB. Kommunen har haft en aktiv roll för att få till etableringen.

Exteriör av Apoteketbutik
Apoteket AB flyttar kontor, lager och produktion till Uppsala.

Den nya byggnaden kommer att omfatta cirka 2 000 kvadratmeter för Apotekets kontor, lager och produktionsytor, med ett strategiskt läge vid Uppsalas södra infart och nära huvudgatan i Östra Fyrislund.

– Efter 20 år i nuvarande lokal är vi i behov av nya funktionsanpassade lokaler som möjliggör utveckling av vår verksamhet för framtiden, säger Johan Frödin, chef för Apotekets affärsområde vård.

Bygget påbörjas under hösten 2021 och förväntas vara klart för Apoteket att flytta in under hösten 2022.

– Uthyrningen bygger på ett gott samarbete mellan vår partner Reimnor, Apoteket och Uppsala kommun, säger Eric Bergström, vd för Regio.

Etableringen av Apoteket är även till en del ett resultat i Uppsala kommuns långsiktiga arbete för att ta fram minst 50 000 kvadratmeter planlagd mark per år, enligt näringslivsutvecklare Mats Eriksson.

– Vi har under lång tid byggt goda kontakter med fastighetsutvecklare, just för att kunna underlätta för företag som söker etableringar. Denna etablering är ett bra exempel på det, där Reimnor och Regio har tagit ett engagerande ansvar för att landa en stor och viktig aktör som Apoteket till Uppsala. Vi är också glada att Apoteket ser fördelarna med Uppsalas life science-kluster, kompetens och bra infrastruktur, säger han.

Utöver Apotekets lokaler återstår byggrätter för ytterligare utveckling av området, enligt Regio.