Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Anna Nilsson blir Uppsala kommuns nya miljödirektör

Uppsala kommun anställer Anna Nilsson som chef för miljöförvaltningen. Hon är i dag hållbarhetschef på Swedbank Robur.

Anna Nilsson

Anna Nilsson blir Uppsala kommuns nya miljödirektör.

Anna Nilsson har tilldelats pris som bäst på hållbarhet i den nordiska finansvärlden, har nominerats till bästa hållbarhetschef i Sverige och varit med på listan över Sveriges 100 miljömäktigaste personer. Hon har uppdrag i SMHI:s insynsråd som stöttar generaldirektören i klimatfrågor och sitter även med i styrelsen för nätverket för hållbart näringsliv.

I dag är Anna Nilsson hållbarhetschef på Swedbank Robur. Hon har tidigare arbetat bland annat som miljöanalytiker inom Swedbank, som miljöbevakare för Sveriges Tekniska Attachéer i London och med hållbarhetsfrågor inom energibranschen. I grunden är hon civilingenjör med inriktning på kemiteknik.

– Anna Nilsson har 25 års yrkeserfarenhet av miljöfrågor. Hennes erfarenhet kommer att vara till stor nytta när hon leder arbetet på miljöförvaltningen och för kommunens övriga miljö- och hållbarhetsarbete, säger stadsdirektör Joachim Danielsson.

– Uppsala kommun har höga ambitioner för en god livsmiljö och har kommit långt i miljöarbetet. Därför ser jag fram emot att vara en del av arbetet med att skapa en god livsmiljö och en hållbar samhällsutveckling tillsammans med medarbetarna på miljöförvaltningen, säger Anna Nilsson.

Anna Nilsson börjar arbeta på Uppsala kommun som miljödirektör i slutet av augusti. Hon är född 1967 och bor i västra Stockholm.

Mer information

Joachim Danielsson, stadsdirektör
Telefon: 018-727 12 00

Presskontakt 
Susanne Järved, pressansvarig miljöförvaltningen
Telefon: 018-727 18 78