Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Aktörer går samman för att öka studentbostadsbyggandet

Studentbostads- och samhällsaktörer i Uppsala går samman för att öka byggandet av studentbostäder. Uppsala studentbostadsforum vill göra gemensam sak för att Uppsala ska bli Sveriges mest attraktiva studentstad. Forumet är en plattform för dialog som ska underlätta byggandet av studentbostäder på attraktiva lägen och skapandet av nya typer av boenden för studenter.

Flicka sitter på flyttkartong

Studentbostadsforum är en sammanslutning av olika studentbostads- och samhällsaktörer som verkar för att förbättra bostadssituationen för studenter i Uppsala. Sedan 2011 har studentbostadsaktörerna tillsammans med kommunen, universiteten, kårer och nationer analyserat behovet av studentbostäder i Uppsala. Nu tar aktörerna tillsammans nästa steg.

Målet om att bli Sveriges mest attraktiva studentstad ska uppnås genom att:

  • Skapa nya studentbostäder med ett attraktivt läge på campus och i city
  • Utveckla framtidens boende av olika slag: Kollektiva och individuella boenden i samklang med varandra
  • Värna studenternas sociala liv och nationernas fortlevnad som en del av staden
  • Väcka nyfikenhet hos kommande studenter och göra Uppsala till det självklara valet av studieort

Studentbostadsforum består av följande studentbostads- och samhällsaktörer:
Akademiska Hus, Rikshem, Sveriges Lantbruksuniversitet, Uppsala bostadsförmedling, Uppsala kommun, Uppsala universitet, Uppsala University Housing Office, V-dala studentbostäder, Östgötagården, Uppsalahem/Studentstaden, Stiftelsen Norrlandsgårdarna, Stiftelsen Gästrike-Hälsinge nations studentbostäder, Stiftelsen Stockholms nations studentbostäder, Snerikes Bostäder samt Ultuna Studentbostäder.