Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Appen som hjälper dig att shoppa säkrare

Ska du besöka Uppsala city under julhandeln? Nu finns det en ny app för mobiltelefoner som hjälper dig att göra det säkrare.

Hand som håller i telefon med cityappen på skärmen
I appen Uppsala City kan du bland annat se butikernas tjänster för att minska risk för smittspridning.

Julhandeln är i full gång och mycket folk rör sig inne i Uppsalas stadskärna. För att hjälpa besökare att hitta rätt och minska risken för trängsel lanserar Uppsala Citysamverkan en ny app för mobiltelefoner.

I Uppsala city-appen kan du bland annat se vilken service olika butiker och restauranger har för att minska trängseln, deras öppettider, utlämning av beställda varor, erbjudanden, kartfunktion för att hitta rätt och var du kan parkera i närheten.

– Det har gått väldigt snabbt att ta fram en första version av appen och jag hoppas att många får hjälp av den. Vi kommer att utveckla den med mer innehåll och funktioner löpande, säger Lisa Thörn, vd för Uppsala Citysamverkan.

Cityappen är en av flera insatser som Uppsala kommun stöttar för att stärka näringslivets i stadskärnan och minska risken för smittspridning. Cityvärdar och sänkta parkeringsavgifter är ytterligare insatser.

Uppsala city-appen finns för nedladdning i Appstore sedan 9 december och är planerad att även lanseras i Google Play inom kort.

Läs mer om kommunens stöd till näringslivet med anledning av coronapandemin.