Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

700 förskolebarn ställer ut i Botaniska trädgården på temat Hållbar framtid

14 juni är det dags för 700 barn att visa upp sitt arbete med hållbar framtid i Botaniska trädgården. Det är åtta förskolor i förskoleområdet Boländerna,Sävja, Danmark som under tre år arbetat med temat Hållbar framtid. Allmänheten kan ta del av barnens utställning mellan 10.30 – 14.30.

700 förskolebarn visar resultatet av sitt tema Hållbar framtid i Botaniska trädgården på fredag. Foto: Uppsala kommun

Under dagen ordnas tre olika aktiviteter kopplade till barnens projekt Magiska odlingar, Omsorgen om insekter och Hållbarhet & Kreativetet. 

–Vi har velat ta tillvara barnens fascination av naturen och vilja att undersöka och förstå hur den fungerar och vad de vill göra för en hållbar framtid. Nu vill vi låta andra ta del av deras nyfikenhet och kreativitet, säger Inger Björklund, förskolechef.

Visningar ordnas 10.30-11.30 och 14.30-15.30 i Förskoleträdgården nära Blåsenhus. De barn som deltar går på förskolorna Ringmuren, Fålhagsleden, Lammet, Danmarks, Boländerna, Uppsävja, Myrgången och Sävjas förskolor.

För mer information