Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

3 000 unga sökte sommarjobb genom Uppsala kommun

Feriejobb är en viktig väg in på arbetsmarknaden för unga. Uppsala kommun erbjuder därför alla i årskurs nio som har sökt ett jobb en plats i tre veckor under sommaren. Jobben kan handla om allt från trädgårdsskötsel till orienteringsledare.

– Eftersom vi vill att unga får chansen att få in en fot på arbetsmarknaden och dessutom tjäna lite pengar erbjuds alla som går i nian i Uppsala, som vill ha jobb, feriearbete. För många blir det också en möjlighet att göra en meningsfull insats på till exempel vård- och omsorgsboenden eller i vår barnverksamhet, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

För att vara garanterad ett sommarjobb genom kommunen ska man gå i nionde klass, vara folkbokförd i Uppsala och ha ansökt i tid, senast den 6 mars.

Besked om arbetsplats lämnas i maj. Hur mycket man får jobba, vilken period och vilka arbetstider beror på sommarjobbet. Som mest kan man jobba 90 timmar.

Elever i årskurs 1 och 2 på gymnasiet och nyanlända som går språkintroduktionsprogrammet erbjuds sommarjobb i mån av plats.

– I år har vi möjlighet att för första gången erbjuda arbete på Gottsundabadet. Det är bra att ungdomarna i Gottsunda får fler möjligheter att arbeta i sitt eget bostadsområde och att andra också får chansen att jobba där, säger Henrik Jansson, arbetsmarknadschef.

Kommunen gör en medveten matchning för att motverka traditionellt könsbundna mönster i yrkesval. Bland annat kan fler killar få feriejobb inom barnomsorgen.

För mer information

Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden
Telefon: 018-727 13 00
E-post: mohamad.hassan@uppsala.se

Henrik Jansson, arbetsmarknadschef
Telefon: 018-727 60 26
E-post: henrik.jansson@uppsala.se

Presskontakt

Maria Hasselgren, presskommunikatör