Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Första kullen servicebiträden utbildade, sök du med!

Grattis Mbody, Ali, Shilan och Kidane som har tagit examen i utbildningen för att bli servicebiträden!

Hurra, de första som gått utbildningen Servicebiträde har tagit examen. Stort grattis!

Ett servicebiträde jobbar med att till exempel städa, lägga upp mat och packa upp varor. Uppgifter som är viktiga men som inte innebär att jobba nära brukarna. Det är ett sätt att komma in på arbetsmarknaden, förbättra sin svenska och i lugn och ro lära sig yrket för att sen, om chefen bedömer en som lämplig och man vill, avancera till att bli vårdbiträde.

Utbildningen är på heltid i 22 veckor och eleverna lär sig att städa, social omsorg, grundläggande vård och omsorg och yrkessvenska. De får också lära i en verksamhet i tre veckor.

– Utbildningen vänder sig till individer som vill jobba inom vård och omsorg men som kanske inte har den språkliga kompetensen att klara en undersköterskeutbildning. Här finns en utbildning till ett viktigt och riktigt yrke som bidrar till kompetensbehovet inom äldreomsorgen, säger Helena Ramqvist, rektor för utbildningen.

Servicebiträde är en viktig länk i vård- och omsorgskedjan. Rollen är en del i en modell där det finns servicebiträde, vårdbiträde, undersköterska och särskilt yrkesskicklig undersköterska.

– Det är otroligt värdefullt att vi skapar nya roller och servicebiträden kommer att ge möjligheter för vårdbiträden och undersköterskor att lägga tid på rätt saker. Vi behöver bli fler som kan olika saker och alla är viktiga för att vi ska kunna ge den bästa omsorgen, säger Rasmus Sundström, avdelningschef för äldreomsorgen.

Känner du nån som också vill jobba men som saknar erfarenhet eller inte pratar perfekt svenska (godkänd sfi nivå d krävs)? Tipsa om att söka höstens utbildning senast 5 juli! Den som går utbildningen kan söka csn-bidrag. 
Läs mer och sök utbildningen