Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Uppsala universitet, Segerstedthuset är den cykelvänligaste arbetsplatsen

Vi gratulerar Uppsala universitet, Segerstedthuset som är den cykelvänligaste arbetsplatsen i Uppsala 2022. För att uppmärksamma arbetsplatser som gör det enklare för medarbetare att cykla till jobbet och i tjänsten delas utmärkelsen Cykelvänligast ut varje år.

Alla arbetsplatser som närvarade vid diplomering av Cykelvänligast 2022
Representanter från cykelvänliga arbetsplatser som närvarade vid diplomeringen: Uppsala universitet Segerstedthuset, Galderma, Uppsala universitet, White arkitekter, Ramböll, Uppsala Universitet Blåsenhus, Leijonhufvud fastighetsbyrå och Uppsala kommun

Vi vill att det ska vara enkelt att resa hållbart i Uppsala. Som en del i det arbetet samarbetar vi med Cykelvänligast – en nationell plattform som erbjuder stöd, rådgivning och inspiration till arbetsplatser som vill underlätta för sina medarbetare att välja cykeln.

För att uppmärksamma ambitiösa arbetsplatser och dela goda exempel utser Cykelvänligast varje år landets cykelvänligaste arbetsplatser. Bakom satsningen står Cykelfrämjandet och Svenska Cykelstäder i samarbete med Uppsala kommun.

Vinnare i Uppsala

2022 års vinnare är Uppsala universitet, Segerstedthuset som är Cykelvänligast i Uppsala med imponerande 4 stjärnor.

Kriterierna för att vara en cykelvänlig arbetsplats är indelade i fem nivåer, från en till fem stjärnor. Arbetsplatsen ska uppfylla sex kriterier i varje nivå för att kunna gå vidare till nästa. Ju fler stjärnor desto cykelvänligare är arbetsplatsen. 

Diplomering i Uppsala stadshus 31 januari

Vid diplomeringen i Uppsala stadshus 31 januari medverkade även andrapristagaren White arkitekter och tredjepristagaren Uppsala universitet, Blåsenhus.

  • Första plats: Uppsala universitet – Segerstedthuset, 4 stjärnor
  • Andra plats: White arkitekter, 3 stjärnor
  • Tredje plats: Uppsala universitet - Blåsenhus, 3 stjärnor

Vill du också jobba på en cykelvänlig arbetsplats?

Bli en cykelvänlig arbetsplats genom att ansluta er till Cykelvänligast. Alla arbetsplatser är välkomna att anmäla sig och deltagandet är kostnadsfritt.

Läs mer om Cykelvänligast och anslut er här.