Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Ta hjälp av lista med tillgängliga platser när du söker förskola till hösten 2023

Om du vill att ditt barn ska börja på förskolan till hösten är det dags att söka nu. Ta hjälp av kommunens lista över tillgängliga platser så har du större chans att få plats på den förskolan som du vill ha.

Barn leker ute på en förskola

Nu till sommaren slutar cirka 2 500 barn på förskolan för att ta steget till förskoleklass i höst. Det skapar många lediga platser på både kommunala och fristående förskolor.

– Du kan använda dig av listan med tillgängliga platser för att se hur stor chans du har att få en plats på den förskolan som du har valt. Om du har valt tre förskolor som har färre än fem tillgängliga platser är det inte så stor chans att du får någon plats där. Då är det bra om du väljer eller lägger till en förskola som har fler än 20 platser. Då har du större chans att få in ditt barn på en förskola som du vill ha, säger Caroline Sedin, chef för antagning och placering.

Du behöver ansöka tre månader innan du vill att ditt barn startar på förskolan. Undantaget är i augusti, om du vill ha plats då måste du söka fyra månader innan, alltså senast 31 mars.

Om listan över tillgängliga platser

Listan visar tillgängliga platser på alla förskolor i Uppsala kommun, både kommunala och fristående förskolor som ingår i kommunens kö. I listan kan man enkelt se ungefär hur många platser en förskola har i nuläget och anpassa sina val efter det. Eftersom antalet lediga platser ändras så kommer informationen bara finnas tillgänglig från 27 mars till 30 april när flest söker. Om du ansöker till en fristående förskola med egen kö ska du vända dig direkt till den aktuella förskolan med din ansökan.

Läs mer om hur du ansöker till en förskola och se listan med tillgängliga platser.