Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

På torsdag drar Funkisfestivalen i gång

På torsdag 16 februari äger den lokala uttagningen i Uppsala rum. Det blir en glammig och glittrig show med 12 artister som framför sina bidrag tillsammans med ett liveband lett av Jon Fryk på Grand.

Glada deltagare i funkisfestivalen 2022 på en scen.
Deltagare i Funkisfestivalen 2022.

Funkisfestivalen är öppen för personer över 15 år med intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS och har arrangerats sedan 2011. I finalen på Stockholm Waterfront i juni tävlar bidrag från orter i hela landet.

Lokal uttagning på torsdag

Den lokala uttagningen i Uppsala äger rum på Grand på torsdag 18.00. Då kommer lokala artister att framföra sina bidrag. Den som vinner får representera Uppsala i den rikstäckande semifinalen i april. Biljetterna till eventet på Grand är slutsålda men du kan se festivalen live på Café Trädgårdens youtube-kanal.

Jag vill följa Funkisfestivalens lokala uttagning i Uppsala på torsdag (YouTube)  

Sann musikglädje

– Funkisfestivalen är en kokande gryta av sann musikglädje med härliga artister som bjuder på alltifrån rock till ballader, säger Inana Selenius, projektansvarig för Funkisfestivalen i Uppsala.
Inana Selenius är konferencier på torsdag. I juryn sitter Liselotte Engqvist, avdelningschef vård- och omsorgsförvaltningen, Jacke Sjödin, artist, Ewa Wikström, verksamhetsutvecklare på studieförbundet Bilda och Tilma Fernow, representant från målgruppen.

Nästa steg

Det bidrag som går vidare på torsdag får representera Uppsala kommun i Funkisfestivalens semifinal på Nalen i Stockholm 25 och 26 april. Går bidraget vidare i semifinalen så väntar den stora riksfinalen av Funkisfestivalen på Stockholm Waterfront i juni.

Mer information om Funkisfestivalen

För mer information kontakta Inana Selenius, projektansvarig, Grand
telefon 018-727 51 84.

Jag vill läsa mer om eventet på torsdag i Uppsala (grand.se)

Jag vill läsa mer om Funkisfestivalen (funkisgladje.se)