Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Bidra till trygghet under skolavslutningskvällen

9 juni har Uppsala kommuns grundskolor skolavslutning. Det är en dag då många barn och ungdomar befinner sig ute runt om i Uppsala. Du som vuxen kan bidra till ökad trygghet genom att nattvandra.

nattvandrare på stan

9 juni samlas fältare från Uppsala ungdomsjour tillsammans med volontärer från stiftelsen nattvandring.nu och Uppsala city nattvandring för att öka tryggheten i Uppsala. Men fler vuxna behövs.

– Extra vuxennärvaro skapar trygghet och ökar chanserna till att skolavslutningskvällen blir trevlig och trygg för alla unga. Vi behöver ha trygga, nyktra och stabila vuxna bland våra unga. Därför söker vi alltid fler vuxna som vill vara med och nattvandra vid stora firanden som skolavslutningen, säger Malin Vans Méndez, biträdande enhetschef på Uppsala ungdomsjour. 

Samling på Hotell Gillet 19:00 

Du som vill vara med och nattvandra på skolavslutningskvällen 9 juni samlas med andra volontärer 19:00 på Hotell Gillet, vid Dragarbrunns torg i Uppsala. Du behöver inte föranmäla dig och deltar så länge du vill och kan.

Efter en kort gemensam genomgång på Hotell Gillet, blir alla nattvandrare indelade i grupper. Du som deltar går tillsammans med andra och får låna en nattvandrarjacka. 

Nattvandra regelbundet

Är du intresserad av att nattvandra regelbundet? I Uppsala finns många lokala nattvandrarföreningar som nattvandrar regelbundet och behöver fler trygga vuxna.

Du behöver vara 18 år eller äldre för att nattvandra och ska vara en trygg vuxen och en god förebild för ungdomarna som du möter. Du måste vara nykter och drogfri.

Läs mer om nattvandring och om Uppsalas lokala nattvandrarföreningar 

För mer information