Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Malmaskolan är i stora finalen i Vi i femman!

Stort grattis till Malmaskolans klass 5b som har gått vidare till riksfinalen i Vi i femman. Det är Sveriges radios P4 som arrangerar tävlingen och den 18 maj möter Malmaskolan två andra klasser i direktsändning i P4 och Sveriges television.

Först vann de Vi i femman i Upplands lokala final. Och nu ska de kämpa om att bli Sveriges bästa femteklass 2023. Det har gått bra för Malmaskolans klass 5B. Tillsammans med Tillbergaskolans klass 5B i Kristianstad och Borrbys skolas klass 5A i Kristianstad har de tagit sig vidare från uttagning, till kvartsfinal, till lokal final och nu riksfinal.

Åtta klasser från Uppland tävlade i kvartsfinalen

Totalt deltog 2 440 klasser i landet och nästan 50 000 femteklassare i uttagningen i Vi i femman. Åtta klasser från varje län gick vidare till kvartsfinal och i Uppland var det:

  • Internationella Engelska skolan Uppsala 5C
  • Malmaskolan 5B
  • Rosendals skola 5A
  • Valsätraskolan 5C
  • Tallbacksskolan 5A
  • Uppsala Enskilda Skola 5A
  • Uppsala Musikklasser 5A
  • Valsätraskolan 5B

Valter och Erik är laddade

I klass 5B på Malmaskolan är uppladdningen i full gång.  Det är Valter och Erik som representerar klassen och de är båda glada och lyckliga över att ha kommit så långt i tävlingen, även om det känns lite nervöst just nu.

Varför gick just ni vidare till finalen tror du?

– För att vi hade ett bra flow och var fokuserade. Och så svarade vi rätt på frågorna, säger Erik.

Hur har förbereder ni er inför tävlingen?

– Vi har tittat på nyheter och läst nyheter och fått många läxor. Vi är bäst på ämnen som matte och geografi, förklarar Valter.

Hur laddar ni nu i klass 5B?

– Alla är spända, nervösa och de pratas mycket om vi i femman. Vår klass är väldigt bra på att heja och det höjer stämningen, säger Erik.

Stor fest vid vinst

Båda killarna är överens om hur de kommer fira en eventuell vinst i finalen den 18 maj. Det blir en stor fest med hela klassen. Så nu gäller det, stort lycka till Malmaskolans klass 5B!