Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Pressmeddelande

Kommunfullmäktige firade 2022 års pedagogiska pristagare

Anna-Lena Peredo, Li Zettermark, Maria Baum, Monica Junefelt och Birgitta Eklund Selander är 2022 års pedagogiska pristagare. De firades på kommunfullmäktiges möte den 30 januari.

Pedagogiska pristagare år 2022. Foto: Patrik Claesson
Pedagogiska pristagare år 2022. Foto: Patrik Claesson

– Våra pedagoger i Uppsala gör ett fantastiskt arbete. Årets mottagare inspirerar och utvecklar varje barns unika förmågor oavsett deras förutsättningar. Elever, vårdnadshavare och kollegor har genom sina nomineringar visat stor uppskattning för pristagarnas entusiasm för undervisning och utbildning, säger Jennie Claesson (L), 2:e vice ordförande utbildningsnämnden.

– Vi vill särskilt uppmärksamma årets pristagare för att de har skapat trygga och pedagogiska miljöer för att väcka sina elevers kreativitet och nyfikenhet. De har visat ett starkt engagemang för sina elevers möjligheter att öka sina kunskaper och fördjupa sina intressen, säger Mohamad Hassan (L), före detta ordförande arbetsmarknadsnämnden.

2022 års vinnare av de pedagogiska priserna är:

– Uppsalas lärare gör skillnad för våra barn och unga varje dag. Det är viktigt att uppmärksamma deras insatser genom att lyfta fram goda exempel. Stort grattis till alla vinnare, och till deras elever som får ha dem som lärare, säger Eva Christiernin (S), ordförande utbildningsnämnden.

– Varje dag gör många pedagoger i vuxenutbildningen fantastiska insatser för att fler ska lära sig mer och nå sin fulla potential. Det känns därför oerhört bra att kunna uppmärksamma en av dessa pedagoger, Birgitta Eklund Selander, som fått många nomineringar för sitt engagemang och kompetens som pedagog, säger Mattias Kristenson (S), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

Kommunen delar ut fem pedagogiska priser varje år. Priserna går till en lärare i förskolan, grundskolan/grundsärskolan och gymnasieskolan/gymnasiesärskolan, till en skolledare i någon av skolformerna och till en lärare eller ett arbetslag inom vuxenutbildningen.

För mer information