Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Fira vintercyklingens dag 10 februari

Vintercyklingens dag (Winter Bike to Work day) är ett globalt initiativ för att främja cykling året runt. Ta den här dagen som ett tillfälle att testa att cykla i Uppsala på vintern. Cykelfrämjandet har också en tävling samma vecka där du har chans att vinna en elcykel.

Vintrig bild på man och kvinna som står lutade över sina cyklar.
Cykla på vintercyklingens dag 10 februari

Cykla säkert i vinter

I Uppsala finns alla förutsättningar för att du ska kunna ta dig fram på cykel året runt. Allt handlar om att börja och att få en bra vana. Med utrustning som gör att du syns och kan cykla säkert tar du dig fram i alla årstider. En bra början är att ta det lite försiktigt, använda hjälm, lysen, reflexer och kläder efter väder. På webbsidan Vintercyklisten har vi samlat bra tips och råd för dig som vill testa att cykla på vintern.

Vi finns vid Resecentrum 10 februari

Uppsala kommun kommer att finnas på torget utanför Resecentrum fredag 10 februari 7.30–9.30 på morgonen och 15.00–18.00 på eftermiddagen. Vi kommer att prata om säker vintercykling och dela ut reflexer. Allt för att uppmuntra till vintercykling. Vi bjuder på kaffe och te.

Bidra till att fler uppmärksammar Vintercyklingens dag

Gå gärna in på vårt evenemang på Facebook och klicka i att du kommer att cykla på Vintercyklingens dag. Då bidrar du till att fler ser evenemanget. 

Cykelfrämjandets vintercyklingsvecka

Under samma vecka, 6–12 februari, uppmärksammar och uppmuntrar föreningen Cykelfrämjandet till vintercykling. För att motivera dig lite extra har du möjlighet delta i en tävling där du kan vinna fina priser, som en elcykel. Läs mer om Cykelfrämjandets vintercyklingsvecka .