Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Viktor och Martin sommarjobbar på Molnets förskola

Molnets förskola brukar ta emot sommarjobbande ungdomar varje år. I sommar arbetar Viktor Samuelsson och Martin Gelin på förskolan. De är uppskattade, både bland barnen och pedagogerna. Viktor och Martin trivs bra och båda tycker att de utvecklas genom arbetet.

Ryggtavla med reflexväst med texten: Förskola

– Det bästa med sommarjobbet är att jag får både livserfarenhet och jobberfarenhet. Det är ett riktigt jobb och kollegorna behandlar mig som en arbetskamrat. Jag får verkligen känna på hur det är att jobba, säger Viktor Samuelsson, sommarjobbare.

Viktor Samuelsson arbetar på Molnets förskola i tre veckor. Han är en av 1 400 årskurs 9-ungdomar som sommarjobbar via Uppsala kommun.

Förskolebarnen gillar sommarjobbarna

Molnets förskola ligger i Fullerö hage och har plats för 144 barn. Förskolan öppnade 2018 och verksamheten har haft ungdomar som sommarjobbar varje år.

– Vi har tre ungdomar som jobbar hos oss i sommar. De tillför mycket till vår verksamhet. De är otroliga glädjespridare, föreslår nya lekar och kommer med nya idéer. Barnen älskar när sommarjobbarna är här. Det blir mycket skratt och fotbollsmatcher, säger Therese Strömberg, förskollärare Molnets förskola.

Får introduktion till arbetet och utvecklas

Therese Strömberg är handledare för en av sommarjobbarna. Alla tre har fått en introduktion till arbetet. De har fått information om hur verksamheten fungerar, tagit del av förskolans värdegrund och hur medarbetare på förskolan bemöter barn, vårdnadshavare och kollegor. Sommarjobbarna ingår i varsitt arbetslag på förskolan och är med i verksamheten hela dagarna.

– Jag lär mig hur man tar hand om barn. Det var lite svårt i början, hur man ska reagera och vad man ska göra i olika situationer. Jag lär mig mer och mer hela tiden, säger Viktor Samuelsson.  

På Molnets förskola sommarjobbar även Martin Gelin. Han är 19 år och välkänd bland barnen. Martin Gelin arbetade på förskolan förra sommaren också och han har även jobbat några timmar per vecka under resten av året.

– Jag trivs på Molnets förskola och är med barnen hela dagarna. Vi är både inne och ute och jag är med vid lunchen och så. Det bästa är att vara med barnen och se dem utvecklas. Jag utvecklas själv också. Till exempel lär jag mig att hantera deras känslor, säger Martin Gelin, sommarjobbare.

Se en film med Martin, Viktor och Therese