Student 3 juni 2022

Fredag 3 juni är det dags för ett traditionsenligt studentfirande på alla gymnasieskolor i Uppsala. Efter två år av coronarestriktioner kan studenterna äntligen springa ut och mötas av familj, släkt och vänner.

Tre glada studenter som sprutar konfetti.

– Gymnasieskolorna har verkligen längtat efter att få fira som vanligt tillsammans med sina elever. Nu önskar jag alla våra studenter en fantastisk studentdag, ett skönt sommarlov och varmt lycka till i framtiden, säger Christine Kastner Johnson chef kommunal gymnasieskola.

Utspringstider för kommunala gymnasieskolor

Fyrisskolans studenter springer ut från Uplands nation, S:t Larsgatan 11. Lundellska skolans studenter springer ut från Uppsala slott. Övriga skolor har utspring i anslutning till skolbyggnaden.

• Celsiusskolan: 13.00
  • Ellen Fries gymnasium: 11.30
  • Fyrisskolan: 12:30
  • Katedralskolan: 12.30
  • Lundellska skolan: 13.00
  • Rosendalsgymnasiet: 14.00
  • Uppsala estetiska gymnasium: 12.30
  • Uppsala yrkesgymnasium Ekeby: 12.15
  • Uppsala yrkesgymnasium Jälla: 12.00

Utspringstider för kommunala gymnasiesärskolor

• Fyrisskolan GS, Fyris-E: 12.30
  • Fyrisskolan GS, Fyris-F: 10.30
  • Uppsala yrkesgymnasium Jälla GS: 11.30

Utspringstider för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor

Tiderna för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor finns på respektive skolas webbplats.

Här finns gymnasieskolorna samlade med länk till skolornas webbsidor

Här finns gymnasiesärskolorna samlade med länk till skolornas webbsidor