Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Uppsala tävlar om vinsten i Funkisfestivalen

29 augusti är det dags för finalen av Funkisfestivalen på Stockholm Waterfront. Sira Rehn från Uppsala är en av de 12 finalisterna.

Sira Rehn
Sira Rehn

Tävlingen är öppen för personer över 15 år med intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS och har arrangerats sedan 2011. I finalen på Stockholm Waterfront tävlar tolv bidrag med artister från lika många orter i landet.

–Det var jättekul men nervöst att sjunga Don't Stop Believin' i semifinalen på Nalen i Stockholm. Det ska bli jättekul att tävla i riksfinalen. Låten är min favoritlåt som jag vill ge glädje och kärlek med till publiken, säger Sira Rehn.

Alla artister framför, som vanligt i Funkisfestivalen, sina bidrag live till den rutinerade Funkisorkestern, till musikarrangemang skrivna av kapellmästare Per-Ove "Knappen" Stålknapp. Prinsessan Sofia är årets prisutdelare.

– Vi i Föreningen Funkisglädje som arrangerar Funkisfestivalen är mycket glada och stolta över att prinsessan Sofia vill stå på vår scen och dela ut priset till vinnaren. Det är så viktigt att den här målgruppen syns och hörs i kulturlivet, säger Björn Kamsvåg, ordförande i föreningen.

Läs mer om Funkisfestivalen