Uppsala kommun visar sitt stöd till Uppsala Pride

Uppsala kommun hissar Prideflaggan utanför Stadshuset under lördagen den 17 september.

En regnbågsflagga med en pil från vänster i färgerna vit, rosa, ljusblå, brun och svart

– Den senaste tiden har det skett tragiska händelser i anslutning till olika Pridefiranden runt om i världen. Genom att flagga utanför Stadshuset vill vi visa vårt stöd till vårt lokala firande, säger Ida Bylund-Lindman, hållbarhetschef på Uppsala kommun.

Flaggan som hissas utanför Stadshuset är den så kallade progressiva Prideflaggan. Det är den mer kända regnbågsflaggan som har kompletterats med ytterligare färger som särskilt representerar färgade queerpersoner, personer med HIV och transpersoner. Flaggan symboliserar att människor kan påverkas av olika förtryck kopplat till sin identitet samtidigt, till exempel homofobi och rasism. Pilen och pilens placering symboliserar både framsteg som redan gjorts i arbetet mot förtryck och är en uppmaning till ännu större framsteg.

Den 17 september arrangeras Uppsala Pride av föreningen RFSL Uppsala i samarbete med och stöd från Studiefrämjandet och det kommunala bolaget Uppsala Konsert & Kongress.

Läs mer om kommunens htbq-arbete.