Sommarsläpp bjuder på program med kultur, konst och historia 21-22 maj

Sommaren närmar sig och det firar vi med aktiviteter för stora och små under två dagar i Uppsala city.

Flicka med solrosor och blå himmel

Sommarsläpp bjuder på ett fullspäckat program 21 och 22 maj. Du kan få en guidad konstvandring i stan, titta på häftiga dansuppvisningar eller vara med på improvisationsteater. Andra aktiviteter du kan vara med på är en kortfilmfestival, sagoläsning på sommarbiblioteket eller olika workshops med tema skriva, dansa eller skapa. Du kan även besöka sommargatorna där vi skapat sittplatser, grönska och dekorationer att njuta av.

Aktiviteterna hittar du på Klostergatan, Klosterparken, Stadsbiblioteket, Kulturkvarteret Walmstedtska, Svartbäcksgatan och Östra Ågatan.

Bakom evenemanget står Uppsala kommun i samarbete med Uppsala citysamverkan.

Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Se hela programmet

Se hela programmet på uppsala.se/sommarslapp

Invigning

Tid: 21 maj 11.00
Plats: Kulturkvarteret Walmstedtska

• Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande och kommunalråd, hälsar alla välkomna.
  • Presentation av Sommarsläppets program.
  • Mini Scholarship-dansare från Ekeby Dansstudio i Norby dansar in sommaren.