Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Seniorfestivalen inspirerade till nya aktiviteter

Flera tusen besökare kom till Seniorfestivalen på UKK 31 augusti. De provade olika aktiviteter, lyssnade på föreläsningar och fick information om hur de kan engagera sig i föreningar och volontärverksamheter.

Jacke inför stor publik

– Målet med festivalen var att inspirera till olika aktiviteter, både under dagen och framför allt på längre sikt. Vi som kommun behöver möta framtidens utmaningar tillsammans med civilsamhället. Samarbete är en av de bärande tankarna i arbetet för att bli en mer äldrevänlig kommun. Seniorfestivalen är ett exempel på hur det kan se ut, säger Kenny Jansson, projektledare för Seniorfestivalen och samordnare i arbetet för en äldrevänlig kommun.

Aktiviteter för alla

Det fanns ett stort utbud av aktiviteter på Seniorfestivalen, bland annat dans, musik, underhållning och fysisk träning. Besökarna kunde också gå på föreläsningar, lära sig om informationsteknik och få information om föreningsaktiviteter och volontärskap.

Kommunens Träffpunkter 65+ berättade om sin verksamhet och besökarna hade chans att prova både yoga och dans. Allaktivitetshuset Allis var på plats och tillsammans med dataspelsprofilen och senioren Inger Grotteblad guidade besökare till att komma i gång med att använda datorer och tv-spel.

Samarbetsorganisationen för Invandrarföreningar i Uppsala (SIU) hade en föreläsning och hade flera programpunkter med musik, sång och dans. SIU var också engagerade inför Seniorfestivalen genom att bland annat sprida information om evenemanget i sina nätverk.  

– Det var fint att samarbeta med Uppsala kommun och roligt att några av de äldre som lyssnade på vår föreläsning också kom till vårt mässbord för att få börja som volontärer, berättar Amil Sarsour, verksamhetssamordnare för SIU.

Idrottsföreningar lockade ut besökare på Vaksala torg

På Vaksala torg visade idrottsföreningar upp sina verksamheter. Besökarna provade gå-fotboll, tennis, boule, golf och de kunde känna och klämma på ett segelflyg.

– Det var en fantastisk dag på torget. Föreningarna var jättenöjda med att ha träffat så många intresserade besökare. Innebandyn fick ett 20-tal anmälningar till sin seniora innebandy. De var väldigt glada då 20 deltagare är vad de själva får ihop under ett års tid, säger Christoffer Johansson, projektledare för RF-SISU Uppland. 

Möt några av dem som besökte och medverkade på Seniorfestivalen.

Uppsala kommun arrangerade Seniorfestivalen i samarbete med RF-SISU Uppland.