Prova på-dag 8 oktober för Uppsalabor med funktionsnedsättning

På lördag är det dags för den årliga Fritid för alla-dagen på Fyrishov - Upplands största prova på-dag för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. I år är det dessutom 20-årsjubileum.

Två personer som gör high five i idtrottshall.

Bakom det årliga eventet finns Fyrisgården och nätverket Fritid för alla som är ett resultat av ett partnerskap med kommunen.
– Uppsala ska vara tillgängligt för alla som bor här eller besöker kommunen, att tillgängliggöra en rik fritid för personer med en funktionsnedsättning är viktigt, säger Ewa Wennmark, fritidsstrateg, Uppsala kommun.

Viktigt kunskapsutbyte

Ett 30-tal föreningar och organisationer kommer att vara på plats under Fritid för alla-dagen. Som besökare kommer du bland annat att kunna prova dans, slöjd, innebandy, handboll, poesi och pingis.
– Vi kommer aldrig att lyckas med inkluderingen av personer med funktionsnedsättning utan samverkan. Genom att använda våra gemensamma resurser och kunskapsutbyte blir vi starkare och resultat så mycket bättre, säger Ulrica Backlund, verksamhetschef, Fyrisgården.

20-års jubileum

Den första fritid för alla-dagen ägde rum 2002. I och med årets 20-årsjubileum blir det även ett festområde. Precis som förra året blir det även en politikerzon där organisationer, föreningar och besökare kan prata och ställa frågor till politiker.
– Det här årliga eventet är så viktigt. Vi har varit med i mer än 10 år och kommer att bjuda på smakprov från våra verksamheter, bland annat trampolin och aktiviteter från vår lägerverksamhet vilket har varit mycket uppskattat tidigare år, säger Cecilia Olsson, enhetschef, KFUM Alnäs.

Jag vill läsa mer om Fritid för alla-dagen på lördag.