Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Ola Rick blir rektor på Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Nu är det klart att Ola Rick blir ny rektor för Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Han tillträder i januari 2023. Ola har många års erfarenhet av arbete som lärare och rektor.

Bild på Ola Rick
Ola Rick tillträder som rektor på Uppsala yrkesgymnasium Jälla i januari 2023.

Idag är Ola Rick rektor på Uppsala GS (den kommunala gymnasiesärskolan). Uppsala GS har en del av sin verksamhet på samma område som Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Det innebär att Ola är väl bekant med verksamheten på Uppsala yrkesgymnasium Jälla.

– Jag har arbetat i Uppsala kommun sedan 2006 och på Jälla sedan 2015. Där har jag lärt känna en mycket spännande verksamhet. Jag ser fram mot uppdraget att vara enhetsrektor för både gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Jag tänker också att det är ett bra sätt att utöka samarbetet mellan skolformerna, säger Ola Rick.

Ola har utöver sitt uppdrag på gymnasiesärskolan tidigare arbetat som programrektor för elprogrammet och flygmekanikerutbildningen. Han har även undervisat i historia och samhällskunskap.

– Jag är oerhört glad att få erbjuda tjänsten till en så erfaren rektor. Ola har god kunskap om såväl yrkesprogram som vår kommunorganisation och Jälla. Jag och Ola har ett mycket gott samarbete och jag är övertygad att han, tillsammans med skolans medarbetare, framgångsrikt kommer leda Jälla i det fortsatta arbetet att bli ännu bättre, säger Christine Kastner Johnson, chef kommunal gymnasieskola.

Nuvarande rektor återgår till tjänsten som programrektor

Tiina Johans är tillförordnad rektor på Uppsala yrkesgymnasium Jälla. När Ola tillträder som rektor återgår hon till sin ordinarie tjänst på skolan, som programrektor på introduktionsprogrammen.

Ola Rick tillträder rektorstjänsten på Uppsala yrkesgymnasium Jälla i januari 2023.

Uppsala GS

Ola Rick fortsätter som enhetsrektor för Uppsala GS med ett särskilt uppdrag att utreda gymnasiesärskolans framtida organisation.

Om Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Uppsala yrkesgymnasium Jälla ligger några kilometer utanför Uppsala i en unik skolmiljö på Jälla gård. Programmen som finns på skolan är bygg och anläggning, el och energi, fordon och transport, VVS och fastighet samt introduktionsprogram.

yrkesgymnasiumjalla.uppsala.se