Ny träffpunkt för seniorer i Knutby

Det finns närmare 20 träffpunkter i Uppsala kommun för dig som är över 65 år. Det senaste tillskottet är den mobila träffpunkten i Knutby. Härom veckan fanns möjligheten att få hjälp med teknik och att grilla kolbullar över öppen eld.

Tre personer runt en öppen eld.

Det doftade gott av eld och nygrillade kolbullar på adressen Gränsta 44 i Knutby på fredagseftermiddagen. Äldrepedagog Elahe Sadeghzadeh med kollegor hälsade välkommen och Shanti Wittmar från Upplandsstiftelsen vispade kolbullesmet. Snart nog fanns det nystekta kolbullar att avnjuta tillsammans med lingonsylt.
− Det är första gången jag smakar kolbulle, det smakar mera, sade Bernt Lind och köade för en portion till.

Anpassade aktiviteter

Under förmiddagen hade alla som önskat fått hjälp med digital teknik och frågor kring mobiltelefoner, surfplattor och datorer.
− Det är så mycket lättare att åka till en träffpunkt här ute på landet än att ta sig in till Uppsala. Idag är vi här och smakar kolbulle. Jag har även provat gympan. Det är så bra att träna i grupp och ha någon som peppar. När jag tränar på egen hand kan det hända att jag slutar när det börjar kännas jobbigt, sade Siv Romppala.

Mer glädje och gemenskap

Kommunens träffpunkter 65+ har verksamhet på flera platser i och runt om Uppsala. De är populära bland Uppsalas seniorer och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter.
– Många uppsalabor har önskat ett större utbud för seniorer på landsbygden. Sedan tidigare har vi mobila träffpunkter i Järlåsa och Almunge. Nu kan vi skapa mer glädje och gemenskap i Knutby, det är riktigt roligt, säger Eva Christiernin (S), ordförande i äldrenämnden.

Jag vill läsa mer om Uppsalas träffpunkter.