Pressmeddelande

Ny träffpunkt för seniorer på Uppsalas landsbygd

Uppsala kommun öppnar en mobil träffpunkt för seniorer i Almunge bygdegård. Första tillfället äger rum tisdagen den 3 maj, klockan 9-15.

Idén om mobila träffpunkter på landsbygden kommer från arbetet med en äldrevänlig kommun.

– Många uppsalabor har önskat ett större utbud för seniorer på landsbygden. Sedan tidigare har vi en mobil träffpunkt i Järlåsa. Nu kan vi skapa mer glädje och gemenskap i Almunge, det är riktigt roligt, säger Eva Christiernin (S), ordförande i äldrenämnden.

– Vi vill uppmuntra besökarna att komma med egna önskemål om aktiviteter så att vi får ett så bra och passande utbud som möjligt. Vid första tillfället kommer vi att bjuda på förmiddags- och eftermiddagsfika utöver olika prova på-aktiviteter, säger Taha Baroudi, enhetschef för Träffpunkter 65+ i Uppsala kommun.

Kommunens träffpunkter 65+ har verksamhet på flera platser i och runt om i Uppsala. De är populära bland Uppsalas seniorer och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter. Träffpunkterna har varit extra viktiga under pandemin eftersom mycket annat varit stängt. Genom att flytta ut verksamheten till närliggande parker och grönområden har träffpunkterna hållit igång sina träffar under pandemin och utvecklat verksamheten till att bli mer mobil. Nu ska fler på Uppsalas landsbygd få möjlighet att ta del av träffpunkternas aktiviteter.

Fler datum för träffpunkten 65+ i Almunge bygdegård

Maj: 3, 10, 17, 19