Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Anhörigveckan 4–6 oktober – stöd till dig som stöttar någon

På Anhörigcentrum kan du som hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, har en fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller en demenssjukdom få stöttning. Under den årliga Anhörigveckan kan du gå på kostnadsfria föreläsningar som kan göra tillvaron lite lättare för dig som anhörig.

Äldre par som håller om varandra

Det blir bland annat panelsamtal kring demenssjukdom och en föreläsning av Anja Kontor som berättar om starka möten som journalist och människors förmåga att återerövra livet. Anja har bland annat gjort dokumentärer om Anne Franks okända syster, Raoul Wallenbergs familj och Natascha Kampusch. Det blir även till exempel en föreläsning av OCD-förbundets vice ordförande Gunilla Ekholm om OCD (tvångssyndrom) och samlarsyndrom: Hur kan du som anhörig hjälpa?

Mer information och anmälan

Stöttar du eller någon du känner en anhörig? Skulle det vara skönt att fylla på med kraft och inspiration tillsammans med andra i samma situation? Boka in Anhörigveckan i oktober. Mer information och anmälan på uppsala.se/anhorigcentrum . Det går även bra att ringa 018-727 92 00.

 

För mer information