Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Ny Hitta och jämför-tjänst för Uppsalas förskolor och skolor

Uppsala kommun har tagit fram en ny webbaserad version av Hitta och jämför där vårdnadshavare på ett enkelt och överskådligt sätt kan hitta och jämföra information om alla kommunala och fristående skolor och förskolor i kommunen.

Skola i Uppsala kommun, fotograf: Anders Tukler
Skola i Uppsala kommun, fotograf: Anders Tukler

Nya Hitta och jämför har fått ny design och är mer lättöverskådlig och har förbättrade funktioner jämfört med den gamla versionen som stängdes ned för ett år sedan. Förutom karta och grundinformation finns vissa nyckeltal, fakta och statistik, bland annat om skolans resultat, personaltäthet och hur nöjda elever och vårdnadshavare är med sin skola eller förskola.

– Uppsala är en stor kommun med många kommunala och fristående förskolor och skolor. Vi vill göra det lättare för vårdnadshavare och elever att hitta rätt och göra aktiva och medvetna val, säger Jennie Claesson (L), ordförande utbildningsnämnden.

Uppgifterna i Hitta och jämför hämtas automatiskt från Uppsala kommuns skoladministrativa system och från Skolverkets databaser.

Följande verksamheter har egna kategorier i Hitta och jämför:

Uppsala kommun fortsätter att utveckla webbtjänsten Hitta och jämför. Bland annat beställer kommunen bilder till de enheter som saknar foto. Skolor och förskolor är först ut i den nya Hitta och jämför. På sikt kommer också andra tjänster i kommunen ingå, bland annat inom äldreomsorg.