Ny chans att få tulpanlökar

Uppsala kommun skänker bort tulpanlökar från vårens planteringar 16 juni klockan 15.30. Kom och hämta vid Sjukhusvägen 2 (bakom Svettishuset), i Stadsparken.

Tulpaner

Tulpanlökarna kommer från vårens planteringar i centrala Uppsala. Från och med juni ersätts vårplanteringarna med sommarens blommor. Tulpanlökarna skänks nu bort och kan planteras i din trädgård.

– Vi tycker det är kul att blomsterlökarna kommer till återanvändning och kan glädja Uppsalaborna, säger Gabriella Landrö, parkingenjör på Uppsala kommun.

En förändring från förra veckans utdelning av tulpanlökar är att staketet runt området kommer att vara öppet på två sidor, så att man kan komma in från ena hållet och gå ut åt andra hållet. Det kommer att finnas en person på plats som slussar in dem som vill hämta lökar, så att max 20 personer åt gången får vara inne på området.

– Eftersom vi inte har resurser till att paketera och dela ut lökarna till varje person som kommer, ställer det krav på den som är där för att hämta själv. För att det ska vara tryggt och trevligt måste man visa hänsyn och tänka på att ta för sig med måtta, så att lökarna räcker till fler, säger Gabriella Landrö, parkingenjör på Uppsala kommun.

Viktigt att tänka på om du vill hämta tulpanlökar:

• Köa utanför stängslet.
  • En medarbetare på Uppsala kommun släpper in från kön när det är din tur.
  • Var försiktig så att du inte trampar sönder lökarna på marken.
  • Ett riktmärke är att plocka en vanlig matkasse eller motsvarande, inte i sopsäckar.
  • Gå ut genom den andra öppningen när du har plockat klart.

Tid och plats: 16 juni klockan 15.30. Hämta vid Sjukhusvägen 2 (bakom Svettishuset), i Stadsparken.

Tulpanlökarna är en del av Uppsala kommuns blomsterprogram

Blomsterprogrammet omfattar blomsterplanteringar för vår, sommar och höst, där olika spännande och genomtänkta teman återkommer vart fjärde år.

Läs mer om blomsterprogrammet.