Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Ny badplats vid Ulva kvarn

Midsommarhelgen har varit varm och högtrycket ser ut att fortsätta ett tag till. Svalka dig vid det nya bryggbadet Ulvabadet vid Ulva kvarn.

Bryggan vid det nya Ulvabadet.
Njut av den nya badplatsen vid Ulva kvarn!

– Det är jättekul att Uppsala kommun har fixat en bra badplats för badsugna besökare vid Ulva kvarn. Det är ett av våra mest populära besöksmål och det gör det såklart extra roligt att det blev så fint, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i Gatu- och samhällsmiljönämnden.

Det nya badet utmärker sig med sin breda trappa av trä som leder en ner till bryggan och vattnet. Platsen är utmanande att bygga på, men tack vare träkonstruktionen får badsugna besökare möjlighet att komma ner till vattnet vid den lummiga ån. Där finns även bänkar för att lägga väskor och handdukar på, eller för att sitta vila på en stund efter simturen. Vattnet är ganska djupt och lämpar sig därför inte för de allra minsta badarna. 

Ovanför trappan finns en inhägnad gräsyta dit man kan ta med picknick, lägga sig och sola eller leka. Badet ligger en kort promenad från Ulva kvarn, där man kan parkera bilen eller hoppa av bussen.

Läs mer om Ulvabadet