Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Nu börjar nya Gottsundaskolan byggas

Onsdagen den 27 april togs det första spadtaget för nya Gottsundaskolan och ett nytt allaktivitetshus. Skolan och allaktivitetshuset planeras stå klart till hösten 2024.

Första spadtaget nya Gottsundaskolan
Dansuppträdande med 10-åriga Lavin som går på Treklangens skola. Foto: Göran Ekeberg

Spadtaget inleddes med ett dansuppträdande av tioåriga Lavin. Hon är en av alla elever som en dag kommer gå på nya Gottsundaskolan. På scenen hölls det sedan tal av kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S), utbildningsnämndens ordförande Jennie Claesson (L), kulturnämndens ordförande Linda Eskilsson (MP) och Skolfastigheters vd. Även rektor Elisabeth Viksten Eriksson sade några ord.

Avslutningsvis bjöd fler barn och ungdomar från Gottsunda allaktivitetshus på musik- och dansuppträdanden.

Skola i skandinavisk stil

Den nya Gottsundaskolan ska bli 3-5 våningar hög och ha stora öppna ytor med mycket ljusinsläpp. På skolan kommer det finnas plats för 720 elever i årskurserna 6 till 9. Centralt i lokalerna kommer det finnas en naturlig samlingspunkt som kan nyttjas för bland annat föreställningar och evenemang. Skolmiljön har inspirerats av nordisk natur och skandinavisk design.

Ett hus för alla

Allaktivitetshuset som ska byggas kommer att integreras med skolan. Det gör det enklare för skolan att använda lokalerna under skoltid. Lokalerna kommer också bli bokningsbara för föreningar när skolan är stängd.

Ny skola efter brand

Den gamla Gottsundaskolan brann ned för cirka 3,5 år sedan. Sedan dess har eleverna på Gottsundaskolan bland annat fått gå i en temporär modulskola. Den nya Gottsundaskolan kommer att byggas på samma ställe som den gamla sporthallen Boule och boll låg. Skolan och allaktivitetshuset byggs i samverkan med entreprenören IN3PRENÖR som tidigare ansvarat för byggnationen av Studenternas nya arena i Uppsala.

Mer information

Läs mer om det första spadtaget för nya Gottsundaskolan