Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Monica Junefelt får pedagogiska ledarskapspriset

Det pedagogiska ledarskapspriset 2022 går till Monica Junefelt, rektor för Stenhammars och Berwalds förskolor. Monica får priset för att hon leder med hjärtat och för att hon utvecklat det kollegiala lärandet hos medarbetarna.

Två leende kvinnor, en håller i en bukett
Utbildningsnämndens ordförande Jenny Claesson och pristagaren Monica Junefelt, rektor på Stenhammars och Berwalds förskolor.

– Vad chockad jag blev, tack så hemskt mycket. Jag blir rörd. Det är ett väldigt fint kvitto och ger mycket energi framåt i arbetet med det komplexa uppdrag vi har, säger Monica Junefelt, rektor på Stenhammars och Berwalds förskolor.

Utbildningsnämndens ordförande Jenny Claesson (L) var med och överraskade vinnaren med en stor blombukett och läste upp delar av de nomineringar som ligger till grund för utmärkelsen. I nomineringarna står det bland annat:

”Monica har stärkt alla medarbetare i att förstå förskolans uppdrag när det gäller omsorg, lek och undervisning. Hon inspirerar till en positiv stämning och till ett kollegialt lärande. Monica tror på oss och uppmuntrar oss så att vi alla blir vårt bästa jag. Det gör det möjligt för oss att ge barnen en bra och trygg start på livet!”

Att leda ”med hjärtat” handlar för Monica om att alla människor vill göra sitt bästa och att plocka fram det bästa ur varje person hon möter.

– En bra ledare för mig är någon som verkligen vill sitt jobb. Det är även en person som kan lyssna in varje människa man möter. Även när det är tufft – stå kvar som ledare, ha medkänsla för människan, lyssna och försök ta olika perspektiv, säger Monica Junefelt.

Fler nomineringar i år

Utbildningsnämnden utser vinnarna av de pedagogiska priserna. I år har det kommit in fler nomineringar jämfört med tidigare år. Det gläder utbildningsnämndens ordförande Jennie Claesson.

– Duktiga pedagoger spelar en enorm roll för att Uppsalas barn och unga ska kunna utveckla sina unika förmågor oavsett förutsättningar, säger Jennie Claesson (L).   

De pedagogiska priserna

De pedagogiska lärarpriserna delas ut till lärare i förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Det pedagogiska ledarskapspriset delas ut till en rektor som arbetar inom någon av skolformerna. Priserna kan gå till pedagoger och skolledare i både kommunala och fristående skolor.

Det är kollegor till pedagoger och skolledare, elever och vårdnadshavare som skickar in nomineringar och utbildningsnämnden fattar beslut om vilka som får priserna. 

I december är det en gemensam prisceremoni i samband med kommunfullmäktige.

Läs mer om de pedagogiska priserna.