Ministerbesök på vård- och omsorgsboenden

Välfärdsyrkena är en valfråga inför valet och ministrar med flera vill därför besöka olika verksamheter hos oss i Uppsala kommun.

Johan Danielsson och Lisbet Söderlund

I fredags besökte bostads- och arbetsmarknadsminister Johan Danielsson ett gruppboende för personer med psykisk ohälsa tillsammans med fackförbundet Kommunal. Verksamhetschef Lisbet Söderlund och arbetsplatsombudet Britt-Marie Bodmark tog emot besöket.

–  Det var ett uppskattat besök där vi upplevde ett genuint intresse från ministern, säger Lisbet Söderlund.

Medarbetarna fick möjlighet att visa verksamheterna och berätta om sitt arbete. Även de som bor på boendena fick en pratstund och om det ville en autograf av ministern.

Också Bernadotte vård- och omsorgsboende med verksamhetschef Pernilla Sävström har tagit emot ministerbesök. Biståndsminister Matilda Ernkrans och Johan Jakobsson från Kommunal besökte boendet i måndags. Genom rundvandring och att prata med medarbetare ville de lära sig mer om verksamheten och de behov som finns. Basma Ahmed Omar och Noor Karim berättade och visade runt på Bernadotte.

Matilda Ernkrans, Basma Ahmed Omar och Noor Karim.