Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Lena Hallengren och Anders Ygeman besökte Gottsunda och Sävja

Under onsdagen den 16 februari besökte socialminister Lena Hallengren och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman Gottsunda och Sävja för att bland annat träffa socialförvaltningens fältverksamhet.

Ministrarpratar med en annan person
Fotograf: Cosmin Ignat

Statsråden fick först en rundvandring i Gottsunda tillsammans med fältsekreterare från Uppsala ungdomsjour där de fick höra om bland annat samverkan med stiftelsen nattvandring.nu. Stiftelsen är en rikstäckande verksamhet som arbetar för ett ökat vuxenengagemang för barn och ungdomar och arrangerar tillsammans med Uppsala ungdomsjour nattvandringar i hela Uppsala kommun.

Läs mer om nattvandring i Uppsala kommun

Under vandringen fick statsråden även veta mer om områdesarbetet i Gottsunda, socialarbetare i skolan, projektet Uppsala Ungdomsarena och samverkan med kommunala ordningsvakter.
Läs mer om socialarbetare i skolan
Läs mer om Uppsala ungdomsarena

Myndighet med fokus på insats

De avslutade besöket i Gottsunda med ett möte tillsammans med en av socialförvaltningens myndighetsenheter. Enheten har ett särskilt fokus på barn och ungdomar som skapar social oro eller begår kriminella handlingar. Socialsekreterare inom enheten jobbar i riktade insatser tillsammans med polisen och Uppsala ungdomsjour.

Läs mer om samarbetet mellan myndighet, insatsteam och polis

Tidiga insatser med fokus på meningsfull fritid

Efter rundvandringen i Gottsunda åkte Lena Hallengren vidare till Sävja kulturcentrum. Där träffade hon medarbetare som jobbar med ett projekt för att tidigt fånga upp behovet av föräldrastöd och skapa en meningsfull fritid för barn och unga.  Projektet ska förhindra en negativ utveckling där barn i tidig ålder utvecklar ett normbrytande beteende som senare kan leda till kriminellt beteende. Målgruppen är familjer i området med barn i årskurs 4 och 5.

Läs mer om arbetet för att tidigt identifiera normbrytande beteende