Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Ladda ner Uppsalas nya app om konst och kulturarv

Uppsala kommun lanserar en ny app med guidade vandringar i stan bland Uppsalas konst och kulturarv. Appen heter Uppsala konst och kulturarv och sprider på ett enkelt sätt massor av bra information och kunskap om Uppsalas offentliga konst och kulturarv.

Konstverket Rytm vid centralpassagen
I appen kan du bland annat få veta mer om konstverket Rytm vid centralpassagen

– Jag vill gärna slå ett slag för att ladda ner den nya appen som på ett nytt och spännande sätt att göra den offentliga konsten och vårt kulturarv tillgängligt inte bara för alla som bor i Uppsala utan även för de som besöker vår stad, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande.

Välj och vraka bland 8 konstvandringar som inkluderar ett 70-tal konstverk. Vad sägs om en tur i Stadsträdgården och utmed södra Åstråket eller vandringen Mitt i stan? Oavsett vad du väljer finns det många konst- och kulturpärlor att upptäcka. I appen finns dessutom 4 vandringar kopplade till allt som händer under ”Sommar runt slottet 2022”. Kartan i appen ger också en bra överblick. Med ett enkelt klick får du upp information om konstverket du är intresserad av.

Följ ett spår eller välj en vandring med flera stopp. Varje stopp ger dig information på svenska eller engelska om konstverket eller platsen. Väljer du ljud är det skådespelare från Uppsala stadsteater som berättar. Självklart kan du även sätta dig bekvämt och vandra runt för att se och upptäcka allt när det passar dig.

Appen är gratis och kan laddas ner från appbutikerna Google Play och App Store från och med 16 juni 2022.

För mer information