Konferens för innovation

På torsdag 1 december öppnar den nationella konferensen Ignite Sweden Summit på Uppsala Konsert och Kongress. I två dagar ska deltagarna inspireras till nya samarbeten mellan uppstartsbolag och stora företag eller offentlig sektor.

Ignite Sweden har valt att hålla sin årliga konferens på Uppsala Konsert och Kongress, UKK, 1–2 december. Under konferensen samlas representanter från näringslivet, offentlig sektor, forskning och företagsinkubatorer för att bland annat matcha uppstartsbolag med utmaningar i stora bolag och offentlig sektor.

Ett ledande tema genom årets konferens är hur uppstartsbolag kan bidra till en mer hållbar framtid.

En förebild för andra kommuner

Ignite Sweden är en del av Swedish Incubators & Science Parks, Sisp, och är ett icke vinstdrivande initiativ med syftet att uppmuntra och driva innovation.

Stina Lantz, programchef för Ignite Sweden och vice vd för Sisp, menar att Uppsala är en förebild för hur andra kommuner kan samarbeta med uppstartsbolag:

– Uppsala har ett fantastiskt startupekosystem, med bland annat UIC, Stuns och Base10. Det ska bli riktigt roligt att få visa upp det för Ignites hela nätverk, säger hon.

Flera av Uppsalas innovativa företag kommer att presenteras under konferensen: Altris, Airforestry, Daily Innovations och Havredals. Deltagarna får även möjlighet att besöka bland annat Base10 och Testa Center.

För medlemmar och inbjudna

Ignite Sweden Summit är ett exklusivt evenemang för Ignites medlemmar och cirka 200 inbjudna deltagare från uppstartsbolag, finansiärer, inkubatorer, storbolag och offentlig sektor.

Under konferensen delas Ignite Awards ut till kommuner och bolag som har ingått ett samarbete med minst ett uppstartsbolag det senaste året.

Uppsala kommun har vunnit flera Ignite Awards: Ignite Master of Startups & Best Startup Collaborator 2019, Ignite Master of Startups 2020, Ignite Sustainability Heroes (tillsammans med bolaget Tvinn) och Ignite Startup Hack (tillsammans med bolaget Parlametric) 2021.

Uppsala kommun är partner till Ignite Sweden Summit och finansierar delar av konferensen. Sedan 2019 har kommunen deltagit i 15 matchningar och genomfört tio piloter genom Ignite Sweden.

Om Ignite Sweden

Ignite Sweden är ett icke vinstdrivande initiativ som drivs av Sisp, Swedish Incubators & Science Parks, som syftar att katalysera kommersiella partnerskap mellan små innovativa uppstartsbolag, näringslivet och offentlig sektor. Initiativet är samfinansierat av Vinnova och Energimyndigheten.