Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Jubileumsmiddag med medaljutdelning

Fredagen 25 november var det jubileumsmiddag och medaljutdelning för de som arbetat 25 år i daglig verksamhet. Det var stor fest på Uppsala Konsert & Kongress för alla inbjudna.

Emma får ta emot medalj från Liselotte Engqvist, avdelningschef.
25 november var det jubileumsmiddag och medaljutdelning för de som arbetat 25 år i daglig verksamhet. Foto: Patrik Claesson

Medaljörer och medföljande gäster intog festsalen i Uppsala Konsert & Kongress tillsammans med politiker och tjänstemän. Det bjöds på trerättersmeny med Toast Skagen och lamm. Nämndordförande Angélique Prinz Blix hälsade alla välkomna och kommunalråd Jennie Claesson höll tacktal till medaljörerna för deras fina insatser.

Mikael_bildspel.jpg
Mikael från brukarrådet delar med sig av sin glädje att få vara med och fira alla.

Medaljutdelning

Sedan blev det medaljutdelning. Förste vice ordförande i kommunfullmäktige Carl Lindberg läste högtidligt upp alla namn på medaljörerna som fick ta emot guldmedalj och diplom. Festen fortsatte med allsång, tårta och en videohälsning från Mark Levengood som gratulerade till lång och trogen tjänst. Årets vinnare i Funkisfestivalen, Sira Rehn, uppträdde med låten Don´t stop believin. Under firandet var det flera andra uppträdanden och sångnummer medan det dansades på golvet framför scenen.

Matilda Rydberg var en av högtidspersonerna som firades. Hon jobbar inom barnomsorg och är sedan 3 år på en förskola i Gunsta där hon trivs mycket bra. Det är ett självständigt jobb där det finns hjälp med coachning och stöd när det behövs.

Matilda_bildspel.jpg
Matilda är en av alla 40 jubilarer som firades för sina insatser. 

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet är ett jobb som kommunen anordnar för dig med en funktionsnedsättning, ett arbete som ger fin gemenskap. Jobba med trädgårdsarbete, måla eller göra praktik på en arbetsplats är exempel på jobb som finns. Det finns en lång lista att söka från inom dagliga verksamheter, med både privata och kommunala utförare. Jubileumsfesten är ett initiativ för allas rätt att ta emot medalj för lång och trogen tjänst.

Fler bilder från jubileumsmiddagen

1 av 6
Eva får ta emot sitt pris från Lenita Granlund, förvaltningsdirektör och Linda Norlin, samordnare omsorgsförvaltningen
Eva får ta emot sitt pris från Lenita Granlund och Linda Norlin.