Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Jennie Claesson (L) blir nytt kommunalråd och ordförande för utbildningsnämnden

Nu har kommunfullmäktige beslutat vem som ska ta över efter kommunalrådet Helena Hedman Skoglund (L) som har valt att avsluta alla sina uppdrag i kommunen från och med den 1 mars. Efterträdare blir Jennie Claesson.

Jennie Claesson (L)
Jennie Claesson (L)

– Det känns både roligt och utmanande att ha valts till nytt kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden, det är ett stort ansvar jag har fått förtroende att förvalta. Jag har i mina tidigare yrkesroller arbetat nära den politiska beslutsprocessen och ser nu fram emot att kliva in som politiker på heltid, säger Jennie Claesson.

Jennie Claesson kommer närmast från Airport City Stockholm där hon har varit vd. Tidigare har hon bland annat varit regionchef vid Stockholms Handelskammare i Uppsala län, regionchef för Ung Företagsamhet i Uppsala län samt haft olika styrelseuppdrag.

Förutom kommunalråd för Liberalerna och ordförande i utbildningsnämnden blir hon från och med den 1 mars även ersättare i kommunstyrelsen, ersättare i krisledningsnämnden och suppleant i Uppsala Stadshus AB:s styrelse. 

– Jag kommer fokusera på att fortsätta arbetet med att öka kunskapsresultaten och göra Uppsalas skolor och förskolor mer likvärdiga. I Uppsala kommun ska inget barn lämnas efter och inte heller hållas tillbaka. Ett väl utvecklat samarbete mellan skola, socialtjänst och polis är också en nyckel som jag kommer att prioritera framåt, säger Jennie Claesson.