Ingen invigning av Stadshuset på lördag – nytt datum kommer

Den publika invigningen av Stadshuset som skulle ha genomförts imorgon, lördag 14 maj, flyttas fram. Det beslutades på torsdagskvällen. Nytt datum meddelas senare.

Bild på stor byggnad

Syftet med invigningen av det nyrenoverade stadshuset är att bjuda in Uppsalaborna till vår lokala demokratiska mötesplats och evenemanget riktar sig inte minst till barnfamiljer. Uppsala kommun gör dock bedömningen att antalet besökare kan bli färre än förväntat på grund av Rasmus Paludans planerade manifestation på Vaksala torg. Därför skjuts invigningen för Uppsalas invånare av Stadshuset upp.

– Invigningen är tänkt som ett festligt öppet hus för våra medborgare. Barnfamiljer ska vara glada, avslappnade och inte behöva tveka om de ska komma hit. Därför väljer vi att skjuta fram evenemanget och återkommer med nytt datum inom kort, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Invigningen för medarbetarna kommer att ske på måndag som planerat. Nytt datum för den publika invigningen meddelas senare.