Hylla Sveriges innovativa uppstartsbolag på Venture Cup

Venture Cup är en ideell förening som varje år arrangerar tävlingar för tidiga affärsidéer och uppstartsbolag. I år hålls Sverigefinalen i Uppsalas Saluhall 12 oktober, där flera av landets mest spännande nya företag kommer att visa upp sig.

Saluhallen i Uppsala, sett från Fyrisån med Domkyrkan i bagrunden.
Finalen i Venture Cup kommer att hållas i Saluhallen i Uppsala. Foto: Niklas Lundegård

Venture Cup stimulerar bildandet av fler nya företag. Årets final kommer att hållas i Uppsala där vinnare i tre klasser ska koras: Startup 2022, Innovation och Entreprenörskap.

– Venture Cup ger Uppsalas uppstartscen, innovativa företag och organisationer lyskraft. Jag hoppas att alla som jobbar med innovation och nyföretagande i Uppsala kan följa eventet och inspireras av bolagen som deltar. Att föreningen bakom Venture Cup har valt att hålla tävlingen här är i sig ett betyg på Uppsalas roll i innovations-Sverige, säger Annika Remaeus, enhetschef och jurymedlem i tävlingen.

Extra stolt är hon över bolaget N.C Zero Waste Store Concept, som är en av finalisterna och som även deltar i Uppsala Innovation Centres affärsutvecklingsprogram UIC Build under hösten.

Annika hoppas att eventet ska synliggöra Uppsala som en nationellt attraktiv och innovativ plats samtidigt som det lockar besökare till staden.

– Genom att flera av våra ambassadörer i Uppsalas innovationsstödsystem deltar på eventet vill vi öka kunskapen om de fantastiska förutsättningar som finns i Uppsala för att starta och driva företag.

Uppsala kommun är partner till Venture Cup och delar ut priset till vinnarna i en av kategorierna.

Mer information om Venture Cup.