Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Hylla Sveriges innovativa uppstartsbolag på Venture Cup

Venture Cup är en ideell förening som varje år arrangerar tävlingar för tidiga affärsidéer och uppstartsbolag. I år hålls Sverigefinalen i Uppsalas Saluhall 12 oktober, där flera av landets mest spännande nya företag kommer att visa upp sig.

Saluhallen i Uppsala, sett från Fyrisån med Domkyrkan i bagrunden.
Finalen i Venture Cup kommer att hållas i Saluhallen i Uppsala. Foto: Niklas Lundegård

Venture Cup stimulerar bildandet av fler nya företag. Årets final kommer att hållas i Uppsala där vinnare i tre klasser ska koras: Startup 2022, Innovation och Entreprenörskap.

– Venture Cup ger Uppsalas uppstartscen, innovativa företag och organisationer lyskraft. Jag hoppas att alla som jobbar med innovation och nyföretagande i Uppsala kan följa eventet och inspireras av bolagen som deltar. Att föreningen bakom Venture Cup har valt att hålla tävlingen här är i sig ett betyg på Uppsalas roll i innovations-Sverige, säger Annika Remaeus, enhetschef och jurymedlem i tävlingen.

Extra stolt är hon över bolaget N.C Zero Waste Store Concept, som är en av finalisterna och som även deltar i Uppsala Innovation Centres affärsutvecklingsprogram UIC Build under hösten.

Annika hoppas att eventet ska synliggöra Uppsala som en nationellt attraktiv och innovativ plats samtidigt som det lockar besökare till staden.

– Genom att flera av våra ambassadörer i Uppsalas innovationsstödsystem deltar på eventet vill vi öka kunskapen om de fantastiska förutsättningar som finns i Uppsala för att starta och driva företag.

Uppsala kommun är partner till Venture Cup och delar ut priset till vinnarna i en av kategorierna.

Mer information om Venture Cup.