Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Pressmeddelande

Hundratals jobbtillfällen på Uppsala Talent Fair

På onsdag invigs Uppsala Talent Fair, en ny internationell rekryteringsmässa för Uppsalas spetsföretag i life science- och techbranschen. Över 400 personer har registrerat deltagande och många har bokat möten med rekryterande företag redan före mässan.

Uppsala Talent Fair är en digital mässa där besökaren kan interagera med utställande företag, organisationer och andra deltagare.
Uppsala Talent Fair är en digital mässa där besökaren kan interagera med utställande företag, organisationer och andra deltagare.

En ny modell av rekryteringsmässa ska attrahera fler nyckelkompetenser från hela världen till Uppsalas företag inom life science- och techbranschen. För många av företagen är brist på arbetskraft det största hindret för expansion.

Inför den digitala mässan Uppsala Talent Fair bjuder kommunen och dess samverkansparter in media och branschföreträdare till en invigning i stadshuset den 4 maj 16.15.

– Att vi alla parter – Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns Life Science, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen – ställer oss bakom en rekryteringsmässa är någonting nytt och ganska okonventionellt. Orsaken är att vi bedömer att behovet av nyckelkompetenser till de snabbväxande kunskapsintensiva företagen berör oss alla och är viktig för hela regionen. Uppsala behöver visa upp vilken fantastiskt spännande arbetsmarknad som finns här, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Uppsala Talent Fair och initiativet Uppsala International Hub är två steg i en satsning i att förbättra möjligheterna för talanger att komma till och stanna i Uppsala, enligt Tomas Stavbom, regionchef på Stockholms Handelskammare i Uppsala län, som initierade mässan.

– Årets Uppsala Talent Fair är ett första försök att tillsammans sätta ljuset på de jobbmöjligheter som växer fram i Uppsala. För att klara expansionen behöver vi få fler talanger att söka sig till Uppsala eller stanna kvar här efter avslutad examen från universiteten, säger han.

Rekryteringsmässan kommer att vara kostnadsfri för arbetssökande. Hittills har över 400 personer registrerat biljetter till den virtuella mässan, varav cirka en tredjedel är internationella, främst från andra länder inom Europa.

Företagen som deltar på mässan har möjlighet att träffa kandidater till jobb som de har att erbjuda. Det sker genom jobbannonsering, matchning och personliga presentationsmöten. Över 75 mötesförfrågningar har lämnats in i förväg från talanger till företag i regionen med aktiva rekryteringar. 16 företag ställer ut, från växande uppstartsbolag till några av de största arbetsgivarna i regionen, alla inom techbranschen eller life science. Tillsammans erbjuder de ett hundratal jobb på mässan. Ett av företagen är Imint Image Intelligence.

– Mässan är ett nytt och spännande grepp och en bra möjlighet för oss att nå vidare än via våra vanliga kanaler, säger Imints vd, Andreas Lifvendahl.

– Vi delar nog utmaningen med många andra bolag som har spetsteknologi – de rätta experterna kan finnas över hela världen och för att vara ett attraktivt alternativ behöver vi förutom att bli upptäckta också kunna erbjuda en helhet som fungerar, både i form av utmanande arbete och en välkomnande stad.

Arrangör är Base10 på uppdrag av Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen.

Invigningen sker i Stadshuset, Stadshusgatan 2, Uppsala, 4 maj, 16.15–17.15. Representanter från media är välkomna.

OBS! Ändrade öppettider:

Uppsala Talent Fair genomförs i digital form under en dag, den 5 maj 10.00–17.00.

Se mer information på Uppsala Talent Fairs webbplats

För mer information