Hiphop i världsklass när Gottsunda hiphopfestival firar 30 år

På onsdag den 24 augusti är det dags för Gottsunda hiphopfestival, som i år firar 30 år. Ännu en gång kommer Gottsunda sjuda av spännande musik, dans och artisteri.

Ung kvinna dansar break
Foto: Leo Ahmed

Några av Sveriges främsta graffitikonstnärer har redan börjat måla sina konstverk och snart ansluter dj:s och breakare för att fira tillsammans med alla besökare, ända fram till lördagen den 27 augusti. Missa inte danstävlingen 7 to smoke där flera av Nordens främsta breakare tävlar om att stå sist kvar på scenen.

Alla är välkomna – fri entré

Under fyra dagar blir det fullt program i och utanför Gottsunda centrum: breaking battles, workshops, spännande föreläsningar och artister på scenen. Bland annat uppträder några av de mest kända inom svenskt rap som Macky, L1na, Rami, Mokke, Diyan Ramos och många fler.

Gottsunda hiphop är en drog- och alkoholfri festival. Här är alla välkomna och det är gratis inträde. 1992 hölls den första och redan ikoniska hiphopfestivalen i Gottsunda. Under 30-årsjubileet kommer hiphopens historiska vingslag att kännas lite extra. Nu fortsätter Gottsundas och Uppsalas framtida hiphop-kultur att befästa sin plats på kartan.

Gottsunda hiphop ett samarbete

Festivalen sker i samarbete mellan Fritid Uppsala, Gottsunda kulturhus, Uppsala Kommun Fastighets AB, Gottsunda Dans och Teater, Hemmaplan, Grounded, Ruskig Ångest, Bibliotek Uppsala, Kriss Abens, Yekbun Alp, Biyan Alp, Vi unga Breakare i Uppsala och Wermeland Storytelling.

Hela programmet för Gottsunda hiphopfestival finns på gottsundahiphop.com