Pressmeddelande

Fortsatt stöd till entreprenörer i Gottsunda

Företagslabbet startades 2020 för att stimulera och stötta nyföretagande, entreprenörskap och företagsutveckling i Gottsundaområdet. Nu har kommunen beslutat om en fortsättning för satsningen.

Företagslabbet är öppet för alla som vill få hjälp med frågor om företagande.

Flera hundra personer har hittills fått hjälp av Företagslabbets företagsrådgivare för att se över och utveckla sin affärsidé, skapat nätverk och deltagit i utbildningsinsatser. Bland dem som hittills fått stöd finns personer som senare startat företag inom exempelvis restaurang-, finans- och byggbranschen.

– Idag jobbar sex av tio Uppsalabor inom näringslivet och målet är att andelen ska öka. Därför välkomnar och stöttar vi alla insatser som främjar näringslivsutveckling och företagsetableringar i Uppsala. Satsningen i Gottsunda är en medveten strategi för att öka den entreprenöriella kraften i Gottsunda med omnejd, säger Mohamad Hassan (L) ordförande arbetsmarknadsnämnden.

Genom Företagslabbet kan fler förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Företagslabbet är utformat som ett deltagarprogram som omfattar utbildningsinsatser, coachning och nätverksskapande. Där finns företagsrådgivare som möter deltagarna och coachar dem i att starta och driva eget företag.

– Företagslabbet är öppet för alla som vill få stöd och hjälp i frågor om företag och entreprenörskap. I Utbildnings- och jobbcenters lokal i Gottsunda centrum går det också att låna en kontorsplats och arbeta med sin affärsidé eller boka mötesrum för möten med leverantörer och kunder, säger Andreas Christoffersson, områdeschef inom arbetsmarknadsförvaltningen.

Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala och ligger i Utbildnings- och jobbcenters lokaler på entréplan i Gottsunda centrum.

Företagslabbet hjälper dig med din affärsidé