Förslag till Mål och budget 2023 med plan för 2024-2025

Det nya minoritetsstyret med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har presenterat sitt förslag till Mål och budget 2023 med plan för 2024-2025. Mål och budget är kommunens övergripande styrdokument. Styrets förslag fokuserar på ekonomin, klimatet, tryggheten och jobben.

Mål och budget 2023

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade 26 oktober att styrets förslag till Mål och budget ska skickas ut till nämnder och bolag för yttrande och kvalitetssäkring. Det är ett led i arbetet med att förankra och kvalitetssäkra mål och budget.

Läs förslaget

Läs styrets förslag till mål och budget 2023 med plan för 2024-2025

Kommunfullmäktige beslutar i december

Nämnder och bolag har till 7 november på sig att komma med inspel och förslag på justeringar. Styrets slutliga förslag läggs fram i samband med kommunstyrelsens sammanträde 23 november. Då presenterar även övriga partier sina förslag till budget.

Mål och budget beslutas sedan i kommunfullmäktige i december och börjar gälla 1 januari 2023.